Hitta hit

Vägbeskrivning till hotellet:

Med egen bil: Bra att undvika att köra bil genom stan sommartid då det är mycket folk på gatorna. Kör istället runt Visby och in via Norderport. Kör rakt ner till Y-korsningen Smedjegatan – Hospitalsgatan.  Till vänster, strax före postens gula brevlåda ser ni infarten till Hotel Helgeands gård.  Se kartan här intíll. GPS är inte tillförlitligt i Visbys smala gränder. Om ni slår in vår postadress kommer ni att hamna fel då den visar utanför vår gård. Entrén till vår gård ligger på Hospitalsgatan 1.

Till fots: Här kan ni följa GPS. Observera att det inte är Norra Kyrkogatan som ska slås in, lägg istället in Hospitalsgatan 1 så hittar ni vår entré.

Parkering

Det är svårt att hitta parkeringsplats innanför murarna i Visby innerstad. Vi är ett av få hotell i Visby innerstad som har riktigt många parkeringsplatser intill hotellet. Här står bilarna skyddat inne på vår gård. Pris för att parkera hos oss är 150 kr/dygn lågsäsong (oktober – april) och 210 kr/dygn högsäsong (maj – september). Våra gäster med tvåhjulade åkdon parkerar gratis hos oss!  

Fortsätt läsa »

Transport till oss

Oavsett om du kommer till Gotland via färja eller flyg så ligger vi bara 5-10 minuters körväg från terminalen. Från färjan kan du gå på ca 20 min. Vi samarbetar med Gotlands enda miljövänliga taxi (elbil) Limo Gotland. Kontakta dem direkt för bokning av taxi på telefonnummer 0498  – 500 77 eller låt oss boka taxi åt er.

Fortsätt läsa »

Hyr hela hotellet

Hyr hela hotellet och husera ensamma hos oss! Utmärkt för exempelvis 50-årsfirande, bröllop eller företagsevent. Vi har 20 rum – 40 bäddar. Vi skräddarsyr enligt er önskan. Hör av er till oss för offert.

Fortsätt läsa »

Konferens

Små eller lite större grupper. Hos oss konfererar ni i lugn och behaglig miljö. Här finns möjlighet att hyra hela hotellet och ha det för er själva om ni så vill. Vi skräddarsyr enligt er önskan, fixar de lokaler ni behöver, håller baren öppen efter era önskemål. Hör av er till oss för offert.

Fortsätt läsa »

Frukost

Vår frukost är mycket omtyckt och består av en buffé med bland annat hembakat bröd, hemgjord granola, hemkokta marmelader och det enda varma du hittar utöver kaffet är de kokta äggen. Vi köper så mycket lokalt som möjligt, är måna om kvalitet och att alla ska hitta något. Gluten- och laktosfritt finns alltid framdukat. Är du vegan, informera gärna innan ankomst så har vi något

Fortsätt läsa »

Hundar

Vi välkomnar hundar på hotellet och har flera hundrum. Priset för att ta med hund är 250 kr/vistelse. Vi har begränsat med utrymme och är måna om våra allergiska gäster, vilket gör att hundar är välkomna i rummen men inte i övriga allmänna utrymmen. Hundrum måste förbokas då vi har begränsat antal, kontakta hotellet.

Fortsätt läsa »

After Work

Vi har fullständiga rättigheter och välkomnar våra lokala gäster på After Work i vår mysiga bar och lounge. Om ni är en större grupp, hör av er till oss och förboka. Middagar kan förbeställas.

Fortsätt läsa »

Motorcykel

Vi älskar MC-åkning och vill gärna att MC åkare ska känna sig extra välkomna! Vi erbjuder rabatt via medlemskap hos Sveriges Motorcyklister (SMC) och Bike Babes. Gratis parkering på vår gård för våra MC åkare.

Fortsätt läsa »

Om oss

Helgeandshuset renoverades till hotell 2006. Huvudbyggnaden är från mitten på 1200-talet och andas mycket historia. Huset är klassat som ett kulturarv och  byggnadsminne och har högsta möjliga K-märkning. Ursprungligen inhystes  här Visbys äldsta sjukhus, fattighus och gästhus och idag är byggnaden ett av Visbys äldsta bostadshus. Hotellet är beläget på en av Visby innerstads största innergårdar med Helge Ands ruin, en stor grönskande trädgård samt

Fortsätt läsa »

Omdömen och betyg

I november 2023 fick vi pris för ”Årets Värdskap” av besöksnäringen här på Gotland. Motiveringen var följande: ”Detta par har på bara några år lyckats bli riktiga ambassadörer för Gotland och Visby. De har tagit service och värdskap på stort allvar vilket också syns i deras omdömen och ständigt återkommande gäster. Året runt- alla dagar i veckan förvaltar dom en fantastisk och unik plats där

Fortsätt läsa »

Aktuellt